Szabályzat

Szabályzat

Kérlek, figyelmesen olvasd végig!

Kedves látogató!

Itt egy közösség formálódik. Szeretnénk a hasonló ízlésű és érdeklődésű zenebarátokat egy csoportban, klubban összefogni.
A ’90-es években közkedvelt stílusok, mint például az elektronikus zene, a hip-hop, vagy az R & B kedvelői miatt hoztuk létre ezt a weboldalt. Amennyiben Te is magadénak érzed a 90-es évek zenei stílusait, kérlek, regisztrálj a honlapra, hogy használni tudj minden funkciót. Ráadásul, magad is részese lehetsz az oldal fejlesztésének, hiszen egy szabadon bővíthető honlap tagja leszel.

Technikai feltételek

A böngésződben legyen engedélyezve a javascript működése, és legyen Flash player lejátszó is telepítve, különben nem tudod kihasználni teljesen az oldal funkcióit! Eddigi tapasztalat: Firefox és IE alatt tökéletesen működik az oldal, a Chrome viszont nem kezeli minden esetben a beágyazott videókat. Törekedj a legújabb verziókra!

Staff

A „személyzet” (moderatorok, admin) ellenőrzik a feltöltött adatok helyességét, közreműködnek az oldal és a fórum rendjének fenntartásában és szűkség esetén segítséget nyújtanak. Ne kérdőjelezd meg a döntéseiket!

Elérhetőségek

E-mail: 90eszene@gmail.com
Az oldalé: http://www.90eszene.hu
A fórumé: http://www.90forum.bl.ee
Fontos, hogy csak ezeken a címeken kapcsolódjatok, mert könnyen adathalászok „hálójába” kerülhettek. Az oldal elhagyásakor a „kilépés” menüpontot használd és ne csak a böngészőt zárd be!.

Cikkek

A fórum oldalon cikkeket teszünk közzé. Te is beküldhetsz olyan érdekes írásokat, amelyek az oldal témájához szervesen kapcsolódnak. Együttesek, előadók, stílusok, mi történik jelenleg „régi” kedvenceinkkel, esetleg frissen megjelent produkciók tőlük (stb). A helyesírásra ügyelj, ha kell használj szövegszerkesztőt amivel ellenőrizni tudod.
A cikkeket fórum oldalon teheted közzé.

Webrádió

A webrádiót bejelentkezés követően tudod igénybe venni. Ha a felírat utáni pont zöld: online, ha piros: offline, ha sárga: várakozik. Érdemes időnként frissíteni az oldalt, mert a változást így lehet követni.

Regisztráció elkészítése

Az oldalra való belépés feltétele. Csak egy felhasználó nevet és egy valós, élő e-mail címet kell megadni.
A regisztrációs űrlapot értelemszerűen kell kitölteni, a megadott ellenőrző szimbólumokat helyesen beírni. A felhasználónév később nem módosítható és nem tartalmazhat különleges karaktereket. Egy e-mail címmel csak egyszer lehet regisztrálni. A megadott e-mailt még egyszer ellenőrizd, mert az ideiglenes jelszót ide küldjük ki. Ezt rövid időn belül érdemes módosítani egy könnyebben megjegyezhetőre.

Belépés az oldalra

Regisztrációt követően lehet bejelentkezni a portálra. A weboldalra való belépés szűkséges ahhoz, hogy maradéktalanul ki tudd használni az oldal nyújtotta lehetőségeket. Ahhoz is elengedhetetlen, hogy aktívan részt tudj venni a lap alakításában, gyarapításában. Ezen kívűl tagja lehetsz egy hozzád hasonló stílust kedvelő társaságnak „klubnak”.
Be kell írni a felhasználónevet, amit regisztráció során választottál, majd meg kell adni az ideiglenes jelszót, amit e-mailben küldtünk ki, vagy az általad már módosítottat. Végül be kell írni az ellenőrző szimbólumokat.

Fontos! Élő e-mail cím

Mivel ez egy közösség, élő e-mail címmel kell rendelkezned ahhoz, hogy az oldalra be tudj jelentkezni. Miért fontos ez? Mert egyébként nem tudnánk elérni téged és nem tudnánk veled az oldal életét, működését, fejlődését befolyásoló eseményeket, dolgokat közölni, megosztani. Ezért ennek az ellenőrzése folyamatosan történik és akinél inaktív az elektronikus levélcím, a belépési adatok törlésre kerülnek.

Feltöltés

A mezőket értelemszerűen kell kitölteni. Csak a klip link mező, vagy a zene link mező (csak az egyik) lehet üres, a többi nem! Felhívom a figyelmet arra, hogy pontosan adjatok meg minden adatot, hisz ez az alapja a használhatóságnak. Minden feltöltő felelős az általa feltett adatokért. Ha valami nem tiszta, kérdezz e-mailben vagy fórumon!

ID

Számtalan esetben találkozhatsz az oldalon ID megjelöléssel. Ez egyfajta azonosító, mely alapján könnyen lehet hivatkozni adott dologra, de hibajelzést is ennek megjelölésével lehet küldeni.

Chat és fórum

Mottó: Kölcsönös tisztelet. Arra van, hogy érezd, érezzétek jól magatokat, érdekes dolgokat osszatok meg egymással, barátkozzunk. Tilos a politizálás, a káromkodás, mások szidása, az alpári viselkedés! Ez az egész honlapra érvényes.

Piactér

Ingyenes, mint minden ezen a webhelyen. Szeretnénk színesebbé tenni a portált ezzel a lehetőséggel.
Ha az oldal stílusához illő lemezed, CD-d, kazettád, videó kazettád, plakátod, újságod vagy egyéb hasonló „relikviád” van, amit elcserelnél, eladnál vagy elajándékoznál, ezen a helyen meghirdetheted. A hirdetések sorszámot ID-t kapnak, ez alapján tudod kezelni őket. Felhívom a figyelmedet arra, hogy csak EREDETI (original) tárgyakat szabad itt hirdetni! Tilos másolt vagy kalóz termékeket, tilos minden olyan cselekedet, ami a szerzői jogot sértené! Mindenki a saját felelősségére használhatja ezt a funkciót, az esetleges csalásokat nem áll módunkban kiszűrni.

Figyelmeztetés

Fórum, chat helytelen használatakor, kisebb hibák elkövetésekor – ami főleg a feltöltésekre értendő – alkalmazzuk ezt a kategóriát, elsősorban segítő szándékkal. Természetesen számontartva ezeket, és többszöri figyelmeztetést kitiltás követhet.

Kitiltás

Nem szívesen használnánk ezt a drasztikus megoldást, de aki teleszemeteli az oldalt és nem tartja be az alapvető viselkedési normákat, annál élünk ezzel a szankcióval.

Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tartalmaz szerzői jog alá eső tartalmat. Csak és kizárólag a világhálón fellelhető adatokra mutató linkeket. Ha mégis ennek az ellenkezőjét tapasztalja, jelezze az e-mail címünkre!

Adatvédelmi nyilatkozat

Mivel e portál minden szolgáltatása ingyenes, a regisztrációkor megadott e-mail címet az oldal üzemeltetője értesítők, hírek, saját termékeinek bemutatására felhasználhatja. Harmadik személynek azt ki nem adja.

A szabályzat elfogadása

A 90eszene.hu weboldal mindenki számára ingyenesen vehető igénybe. Az itt található zeneszámokkal, videoklipekkel kapcsolatos információk ingyenesen hozzáférhetők, az oldal funkciói szintén térítésmentesen használhatók. Ebből kifolyólag az oldalon található információk valóságtartalmáért, az előforduló hibákért semmilyen felelősséget vállalni nem tudunk.

A portál használatával, mindenki tudomásul veszi és automatikusan elfogadja az oldal szabályzatát. Üzemeltető a felhasználási feltételeket (szabályzatot) előzetes értesítés nélkül bármikor módosíthatja.